Előkészítés:a zöldséget nem túl puhára megpároljuk, a leveles tésztát hagyjuk kiolvadni.
A tejszínt összekeverjük a felvert tojással, 1/3-nyi reszelt sajttal, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
Elkészítés: Egy viszonylag magas peremű tepsit kikenünk vajjal, vagy olajjal. A leveles tésztát úgy tesszük bele a tepsibe, vagy tortaformába, hogy legyen pereme. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a felszíne megkeményedík. Ekkor rátesszük a párolt zöldséget, majd a tejszínes masszát. Kb. 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrízzük, hogy a tejszínes massza megsült-e. A végén a maradék sajtot ráolvasztjuk a zöldségtorta tetejére.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.