Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Vadas marha
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Csupacsokis brownie
Tojásos nokedli fejes salátával
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Kínai szezámmagos csirke
Finomfőzelék
Zsemlegombóc
Dubarry-csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt
Zserbó szelet VI. recept
recept
Mester

Zserbó szelet VI.

90 perc
0 adag
Megfizethető
2013. 03. 30.

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölben feloldott élesztőt, kevés sót és a 2 tojássárgáját. Könnyen formálható tésztává gyúrjuk. Fél órát pihentetjük.

4 cipót formálunk belőle, és közepes tepsi nagyságúra kinyújtjuk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és 3 részre osztjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd az első lapot a tepsibe helyezzük, megkenjük barack- vagy málnaízzel, és beszórjuk a töltelék harmadával. Ezt ismételjük a második és harmadik lappal, végül a negyedik lappal befedjük.

Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon sütjük. Amikor kihűlt, rácsra borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk. Tehát az alja lesz a teteje, amit lekvárral megkenünk, és csokoládémázzal bevonunk. A mázhoz a csokoládét gőz fölött feloldjuk, és az olajjal simára keverjük. Amikor kissé kihűlt, de még könnyen kenhető, akkor vonjuk be vele a tésztát.

Díszíthetjük a mázat őrölt dióval, dió gerezdekkel.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.