Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölben feloldott élesztőt, kevés sót és a 2 tojássárgáját. Könnyen formálható tésztává gyúrjuk. Fél órát pihentetjük.
4 cipót formálunk belőle, és közepes tepsi nagyságúra kinyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és 3 részre osztjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd az első lapot a tepsibe helyezzük, megkenjük barack- vagy málnaízzel, és beszórjuk a töltelék harmadával. Ezt ismételjük a második és harmadik lappal, végül a negyedik lappal befedjük.
Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon sütjük. Amikor kihűlt, rácsra borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk. Tehát az alja lesz a teteje, amit lekvárral megkenünk, és csokoládémázzal bevonunk. A mázhoz a csokoládét gőz fölött feloldjuk, és az olajjal simára keverjük. Amikor kissé kihűlt, de még könnyen kenhető, akkor vonjuk be vele a tésztát.
Díszíthetjük a mázat őrölt dióval, dió gerezdekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.