Elkészítés: A lisztben a zsiradékot elmorzsoljuk, a sót, a cukrot és az élesztőt a tejfölben feloldjuk. A lisztgödör közepébe tesszük a tejfölös masszát, a tojások sárgáját, és kézzel összedolgozzuk (ha túl kemény lenne, csepp tejföllel gyengítjük), majd 2 cipóra osztjuk.
Ezeket elnyújtjuk és hajtogatjuk, kb. 20 percenként kétszer megismételve.
Közben elkészítjük a tölteléket: a szilvát felezve kimagozzuk, összekeverjük 10 dkg cukorral és ízlés szerinti fahéjjal. Ezután a darált diót is összekeverjük 10 dkg cukorral.
Az egyik adag tésztát elnyújtjuk, és zsírozott, lisztezett gáztepsibe terítjük. Erre szórjuk a búzadarát, majd ráhintjük a cukros diót, aminek tetejét beterítjük a szilvával. Végül beborítjuk az elnyújtott másik tésztalappal.
Tetejét megkenjük tojássárgájával, s előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.