A diótortához először a krémet készítjük el: a tejet elkeverjük a liszttel és 4 dkg cukorral, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
A Rama margarint kikeverjük 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a rumot, a darált diót és krémesre keverjük. A kihűlt lisztes-cukros krémet és a margarinos-diós krémet egyneműre keverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A diós piskótához a tojásfehérjéket csipet sóval elkezdjük felverni, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.
A felvert cukros tojásfehérjéhez hozzákeverjük a tojássárgákat, ügyelve arra, hogy a habverőt alacsonyabb fordulatszámon használjuk, hogy a habot ne törjük össze.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a citromhéjjal és a 10 dkg dióval, majd ezt a lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásos masszához.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk, majd a sütőbe helyezzük, és 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
A kész piskótát vágódeszkára borítjuk, és óvatos mozdulatokkal lehúzzuk a sütőpapírt, majd visszafordítjuk, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
A diós piskótát három egyenlő részre vágjuk. Az egyik lapot lefektetjük, egyenletesen megkenjük a diókrémmel, óvatosan rárakjuk a következő lapot, ezt is megkenjük krémmel. Végül az utolsó lap következik: a maradék diós krémmel megkenjük a torta tetejét és oldalait, és a a vágott dióval megszórjuk a tortát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.