A lisztmentes diótorta elkészítéséhez érdemes a piskótákat külön megsütni, mivel az nagyon puha, ezért nehéz felvágni.
Egy 24 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. 4 db tojásfehérjét kemény habbá verünk, közben fokozatosan hozzáadunk 10 dkg cukrot, majd óvatosan hozzákeverünk 10 dkg diót. A masszát a sütőpapírral bélelt formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ezután ugyanígy elkészítjük a másik két piskótalapot is.
A krémhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett főzzük a krémet 20-25 percig. Ezután hozzákeverjük az étcsokoládét.
A margarint habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött tojásos krémet, majd az egészet alaposan felhabosítjuk.
A tortát végül megtöltjük a krémmel. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük a krémmel vagy olvasztott csokoládéval és diódarabokkal. Az oldalát én nem szoktam bevonni, ettől vagány, rusztikus torta kinézete lesz. Alaposan lehűtve tálaljuk.
Megjegyzés
A torta eredeti receptje Szarajevóból származik. 4 évig éltünk Szarajevóban, ott ettem többször ezt az isteni finom diós tortát. A piskóta tojáshab és darált dió keveréke, ettől olyan, mintha egy hatalmas, puha habcsókba harapnánk. A krémje pedig egy fantasztikus, főzött csokoládés krém.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.