Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral feloldjuk.
A lágy vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáit, majd a feloldott élesztőt.
Részletekben hozzákeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat, a sót. Hozzáadjuk részletenként a langyos tejet, csak annyit, amennyitől könnyen keverhető tésztát kapunk.
A sütemény tésztát jól kidolgozzuk, majd zsiradékkal kikent vagy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk. Langyos helyen 30 percig kelesztjük.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojások fehérjéből a cukorral, a sóval kemény habot verünk. A citromlevet apránként csorgatjuk hozzá a keverés közben.
A megkelt tésztát betoljuk a forró sütőbe és kb. 25 percig sütjük.
A sütőből kivesszük, forrón megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot, megszórjuk a durvára aprított dióval, és további kb. 15 percig sütjük.
Teljes kihűlés után a süteményt vizes késsel szeleteljük és kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.