Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Eperhabtorta recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Eperhabtorta

65 perc
8 adag
Megfizethető
2024. 05. 18.

Elkészítés

  1. A vizet, a feldarabolt vajat, sót és a porcukrot egy lábasba összeöntjük és forráspontig melegítjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és állandó kevergetés mellett pár percig pirítjuk, addig, amíg el nem válik a tészta az edény falától.
  2. Az elkészült tésztát levesszük a tűzről, áttesszük egy tálba és hagyjuk pár percig hűlni. Ezután egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat, hogy sima masszát kapjunk. A tésztát végül nyomózsákba kanalazzuk.
  3. A tészta egyik felét egy sütőpapírral kibélelt tepsire nyomjuk úgy, hogy egy nagyjából 20-22 cm átmérőjű korongot formázunk belőle. Ez lesz a torta alja. A műveletet a tészta másik felével megismételjük egy másik tepsin.
  4. Ha kész, hideg vízzel lespricceljük a tésztakorongokat és a sütőpapírok szabadon maradt részét is. A tésztákat előmelegített sütőben, légkeverésen 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük. Légkeverésen akár egyszerre is bekerülhet mindkét tepsi a sütőbe.
  5. Amikor a tészta megsült, résnyire kinyitjuk a sütőajtót és így hagyjuk pár percig, majd ezután egészen kinyitjuk és így is hagyjuk a tésztát a sütőben pár percig pihenni. Végezetül kivesszük a tésztákat, és hagyjuk teljesen kihűlni, addig pedig elkészítjük az eperhabot.
  6. Az epreket kicsumázzuk, folyó víz alatt alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük és felvágjuk kisebb darabokra. Az eperből 10 dkg-ot botmixerrel pürésítünk.
  7. A mascarponét simára keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével. Ezután hozzáadjuk a pürésített epret, majd a feldarabolt epreket és finom mozdulatokkal összekeverjük, nehogy a gyümölcsdarabok összetörjenek.
  8. A habtejszínt kemény habbá verjük (ha szükséges, használhatunk habfixálót is), és ezt is az epres-mascarponés keverékhez adjuk, majd simára keverjük.
  9. Az első tésztalapot egy tálcára, tányérra vagy tortatálra helyezzük, rákanalazzuk az eperhabot, elegyengetjük, majd ráhelyezzük a második kisült tésztalapot.
  10. Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk porcukorral, felszeleteljük, majd úgy kínáljuk. A tortát érdemes közvetlenül tálalás előtt összeállítani, hogy a tészta ropogós maradjon, mert különben felpuhul a krémtől.

Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A tortát érdemes közvetlenül tálalás előtt összeállítani, hogy a tészta ropogós maradjon, mert különben felpuhul a krémtől.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tarte tatin, a fordított almatorta
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Esterházy torta VII.
Recept
Mester

Esterházy torta VII.

75 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Retró gyümölcstorta
Recept
Rafinált

Retró gyümölcstorta

120 perc
|
4 adag
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Epres töltött kókuszkocka
Recept
Bonyolult

Epres töltött kókuszkocka

45 perc
|
15 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Epres-tejfölös pite
Recept
Rafinált

Epres-tejfölös pite

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Joghurtos eperkrémleves villámgyorsan
Recept
Egyszerű

Joghurtos eperkrémleves villámgyorsan

15 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Epres muffin egyszerűen
Recept
Egyszerű

Epres muffin egyszerűen

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Epres-pudingos piskóta
Recept
Egyszerű

Epres-pudingos piskóta

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Mogyorókrémes epertorta recept
Recept
Egyszerű

Mogyorókrémes epertorta

60 perc
|
8 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Friss receptek

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika recept
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.