A porcukorhoz hozzáadjuk az egész tojásokat, és a vaníliás cukrot, majd jó habosra keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a forró vizet, majd tovább keverjük 1-2 percig. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, majd egy keverőkanállal óvatosan, keverjük, összeforgatjuk
. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe helyezzül, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt készre sütjük a piskótát. A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük és kihűtjük.
A mogyorót diódarálón ledaráljuk, vagy késes aprítóval apró darabosra őröljük. (Én aprítóval csináltam, így a krémben a mogyoró roppanós volt.) A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tejfölt, a darált mogyorót, majd alaposan összekeverjük. A vizet forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, éppen csak langyos lesz. Ezután a mogyorós keverékhez öntjük, és összekeverjük. A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, hozzákeverjük a mogyorós keverékhez. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, belehelyezzük a teljesen kihűlt piskótát, majd egyenletesen rákanalazzuk a mogyorókrémet. Ezután pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Az epret kicsumázzuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd félbevágjuk. Ezután a felezett eperszemekkel kirakjuk a torta tetejét. A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint elkészítük, csak éppen langyosra hűtjük, majd bevonjuk be a tortát. Ezután visszatesszük a hűtőbe, hogy a tortazselé kellően megdermedjen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.