Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat), és kivajazunk egy 30x20 cm-es tepsit.
A tészta nagyon egyszerű. Kell hozzá egy nagy tál, ahova a száraz hozzávalók kerülnek, és egy mérőkancsó, ahova pedig a nedvesek jönnek. Ezután fogjuk, és a kettő tartalmát fakanállal gyorsan összekeverjük. Tehát elő egy nagy tálat, és gyorsan összevegyítjük benne a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát. a cukrot és a sót. Utána egy mérőkancsóban kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal, majd hozzáreszeljük a citrom héját, és hozzáteszünk a levéből is 1 evőkanálnyit. A mérőkancsóban lévő hozzávalókat átöntjük a tálba, néhány mozdulattal az egészet összedolgozzuk, aztán a tésztát átkanalazzuk a tepsibe. Betesszük a meleg sütőbe, és 45-55 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk egy tűvel, és tisztán jön ki belőle, akkor a süti készen van.
A sziruphoz az alapanyagokat összeöntjük, majd kis lángon addig kavargatjuk, amíg a cukor megolvad, utána nagy lángon 3-4 percig forraljuk.
Ha a süti megsült, kivesszük a sütőből, és mint egy elvetemült, eszét vesztett késes gyilkos :D, sok-sok helyen megszurkáljuk. Ehhez a brutális tettünkhöz ebben az esetben viszont nem kést, hanem kötőtűt használunk, hogy minél több apró lyukat hozhassunk létre. A még meleg sütire rákanalazzuk a citromos szirup felét, aztán lefedjük alufóliával. 15 perc múlva a maradék szirupot is rálocsoljuk, és megint lefedjük a fóliával.
Kihűlve felkockázuk és elfogyasztjuk! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.