A pálinkás cseresznyebefőtt elkészítéséhez feldolgozás előtt a gondosan átválogatott, ép gyümölcsöt egy vízzel teli edénybe tesszük, és kb. 2 órát áztatjuk, hogy leoldódjanak róla a szennyeződések (pl. rászáradt madárpiszok).
Ezután a cseresznyét alaposan megmossuk, majd leszárazzuk, és tetszés szerint kimagozzuk.
Egy kisebb edénybe 2 dl vizet öntünk. Hozzáadjuk a gyümölcslét, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fűszereket és a narancshéjdarabkát, majd összeforraljuk, és kb. 5 percig gyöngyözve főzzük.
A cseresznyét a forró vízzel kiöblített csavaros befőttesüvegekbe töltjük. A szirupot leszűrjük, hozzáadjuk a pálinkát, és a gyümölcsre öntjük. A légmentesen lezárt üvegeket kb. 5 percre fejre állítjuk, végül visszafordítva hűlni hagyjuk.
Tipp: Befőttnek a még nem teljesen érett (de már nem félérett), nagy szemű cseresznye a legalkalmasabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.