A hideg vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Pár perc múlva kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kerek, 24-26 cm átmérőjű formát. Berakjuk a hűtőbe egy órára legalább, de legjobb, ha egy egész éjszakára.
A dióféléket sütőben vagy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd aprítógépben addig daráljuk, míg a benne lévő olajtól el nem kezd összeállni. Kivesszük, összekeverjük a vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Végül hozzákeverjük a két egész tojást is.
A tésztát elővesszük a hűtőből, sütőpapírt terítünk rá, sütőbabot vagy más nehezéket szórunk rá, és 190 fokra előmelegített sütőben 10-13 perc alatt félig megsütjük. Kivesszük, leszedjük róla a nehezéket és a sütőpapírt. Rárakjuk a meghámozott, szeletekre vágott almát, megszórjuk a fahéjjal és a barna cukorral, a tetején elosztjuk a diós krémet.
Visszatoljuk a 170 fokos sütőbe, készre sütjük. Langyosan vagy hidegen szépen lehet szeletelni.
A pitetészta helyett használhatunk készen kapható linzertésztát is, egyszerűbb és gyorsabb lesz a sütemény elkészítése. Recept és fotó: Vidék íze magazin
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.