A spárgakrémleves elkészítéséhez a spárgát megtisztítjuk, a csúcsokat levágjuk és félretesszük, a többi részét vékony karikákra szeleteljük.
A burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk.
A hagymát az olívaolajon és a vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a spárgát. 5 percig dinszteljük együtt, majd hozzáöntjük a fehérbort, és hagyjuk, hogy elfőjjön a lé.
Ezután beleöntjük a vizet vagy a zöldségalaplevet, és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a tejszínt is, és további 10 percig főzzük. Az elkészült spárgakrémlevest ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Botmixerrel krémesítjük.
A spárgafejeket sós vízben 5 perc alatt megfőzzük. Tálaláskor a levesbe tesszük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A LAKTÓZMENTES SPÁRGAKRÉMLEVES:
Megjegyzés
A spárgakrémlevest természetesen "sima" vajjal és tejszínnel is elkészíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.