A spárga fás részét törjük le, majd vágjuk le a rügyet, és a szárrészt vágjuk fel kisebb darabokra. A krumplit és az újhagymát is vágjuk fel apróra.
A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra felvágott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a spárga feldarabolt szárrészét és az újkrumplit. Keverjük alaposan össze, és közben szórjuk meg a fűszerekkel.
Engedjük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd ízlés szerint sózzuk. Addig főzzük, amíg a spárga és a krumpli teljesen megpuhul (kb.10-15 perc). Ezután vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.
A pépesített levest tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a félretett spárgarügyeket, és főzzük néhány percig. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt, majd forraljuk ki, főzni már nem kell.
Az elkészült levest fedjük le, és tálalás előtt hagyjuk kicsit állni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.