A spárgát meghajlítjuk, majd a fás részét letörjük. Ezután megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük. Ezután vágjuk le a bimbókat, és félretesszük. A maradék szárrészt, kisebb darabokra vágjuk.
Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát felvágjuk apróra. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát, és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a feldarabolt spárgaszárat, majd összekeverjük, és tovább pároljuk.
Közben hozzáreszeljük a citromhéjat, belenyomjuk a citromlevet, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel. Ezután ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, majd roppanósra főzzük a szárrészt. Ekkor a leveshez adjuk a félretett bimbókat, majd pár perc alatt roppanósra főzzük.
Amikor a bimbók roppanósra, a szárrész pedig puhára főtt, a levest levesszük a tűzről, majd kiszedjük a bimbókat, és félretesszük.
A leveshez ezután hozzáadjuk a tejfölt, majd botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, majd kevergetve forráspontig melegítjük.
Ekkor visszatesszük a bimbókat, majd elzárjuk a gázt, és tálalásig melegen tartjuk a levest. (Közben megkóstoljuk, és ha szükséges utánaízesítünk.)
Megjegyzés
Egyszerű krémleves, mely a citromtól kissé savanykás. Ízlés szerint tálalhatjuk melegen, vagy éppen kihűtve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.