A tonhalat egy tesszük szűrőbe és alaposan lecsepegtetjük. Ezután villával összetörjük, majd megsózzuk, -borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és összekeverjük. Hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy a massza összeálljon, majd kisebb gombócokat formázunk belőle.
A vízbe tesszük az ételízesítőt, felforraljuk, majd belehelyezzük a halgombócokat, mérsékeljük a hőfokot, és 3-4 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal kiszedjük, és melegen tartjuk.
A spárgát meghajlítjuk, majd letörjük a fás részeit, és félretesszük azokat az alapléhez. A spárgabimbókat is levágjuk, félretesszük, a szárrészét pedig fel kisebb darabokra végjuk.
A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A kaprot szintén apróra vágjuk. Egy edényben felhevítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott spárgát és a letört, félretett szárrészt. Megszórjuk a kaporral, összekeverjük, majd felöntjük a halgombóc főzőlevével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd főzzük puhára.
Ezután hozzáadjuk a félretett spárgabimbót, és további pár percig főzzük, hogy a bimbó része is megpuhuljon. Ezután kiszedjük a levesből a bimbókat, félretesszük, majd eltávolítjuk a vastagabb, fásabb szárrészt is.
A leveshez hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, majd összeturmixoljuk, végül pedig egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy szép selymes legyen. Ezután visszatesszük a levesbe a félretett bimbókat és a halgombócot, majd forráspontig melegítjük, de főzni már nem kell.
Tálaláskor a levest és a halgombócot tányérba szedjük. Ízlés szerint apróra vágott kaporral is megszórhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.