Elkészítés: A tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és hozzákeverjük az instant élesztőt. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk.
Amíg a tészta kel, a töltelékhez az almát meghámozzuk, majd a magház eltávolítása után apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat egy keverőtálba tesszük, és hozzákeverjük a diót, a mazsolaszemeket, a porcukrot, a fahéjat és a tojásfehérjét.
A megkelt tésztát enyhén belisztezett munkalapra helyezzük, majd kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Megrakjuk töltelékkel, a széleket összecsípjük, a táskákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
A tepsit előmelegített sürőbe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Alsó és felsô sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idô: kb. 15 perc
Sütés után a süteményeket rácsra helyezzük, porcukorral meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.