A lisztet egy tálba szitáljuk, és mélyedést nyomunk bele. Az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáadunk 0,8 dl langyos tejet, valamint 1 teáskanál cukrot, és felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi tejet és cukrot, a felolvasztott vajat, a tojást, a citromhéjat és 1 csipet sót, és alaposan összedolgozzuk. Kevés liszttel meghintjük, konyharuhával letakarjuk, és 15 percig pihentetjük.
A töltelékhez a meghámozott, kimagozott almát kockára vágjuk. Felforralunk 2 dl vizet. Feloldunk benne 10 dkg cukrot, majd hozzáadjuk az almakockákat, és néhány percig pároljuk. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
A tésztát átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük. Elosztjuk rajta az almakockákat.
Összemorzsoljuk a megmaradt lisztet és cukrot az olvasztott vajjal és a vaníliás cukorral, majd az almás tésztára szórjuk. A 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, felvágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.