A liszt felét kézzel összedolgozzuk 12 dkg feldarabolt hideg vajjal, 1 csipet sóval, 4 dkg porcukorral és 1 ek hideg vízzel. Folpakba csomagolva a hűtőben pihentetjük 1 órát.
Közben a maradék szoba-hőmérsékletű vajat apróra kockázzuk, majd összeforgatjuk a barna cukorral, 1 csipet sóval, a maradék liszttel, a kétféle mogyoróval és a fahéjjal. Az ujjainkkal morzsalékosra dolgozzuk, és betesszük a hűtőbe.
Lisztezett felületen a tésztából 26 cm átmérőjű kerek lapot nyújtunk, és kibélelünk vele egy kivajazott 26 cm-es piteformát. A túllógó széleket levágjuk, az alján villával megszurkáljuk, majd a hűtőbe tesszük 15 percre. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát leterítjük sütőpapírral. A formát megtöltjük szárazbabbal, és az előmelegített sütő legalsó sínjére toljuk 20 percre.
Közben a túrót krémesre keverjük a tojásokkal, a citromhéjjal, a maradék porcukorral, valamint a vaníliás cukorral és a pudingporral. A szilvát kimagozzuk.
A formából a papírral együtt eltávolítjuk a babot. A tölteléket a tésztára simítjuk, majd finoman rányomkodjuk a szilvát és rászórjuk a morzsát. A süteményt változatlan hőfokon, alulról a 2. sínen készre sütjük 30-35 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.