Megtisztítjuk a gyümölcsöket. A meggyet és a cseresznyét kimagozzuk.
A gyümölcsöket egy nagyobb fazékba rakjuk, és annyi vízzel engedjük fel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megcukrozzuk, megfűszerezzük. Pár percig főzzük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak.
Közben a pudingport csomómentesre keverjük egy kevés tejjel (kb. 2 dl).
A maradék hideg tejet a meleg levesbe öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet is.
Addig kevergetjük, amíg ismét forrni kezd és besűrűsödik. Jól behűtve kínáljuk.
Megjegyzés
Akkor jó, ha krémes az állaga. Ha túl sűrű, öntsünk hozzá még tejet. Hűlés közben még sűrűsödni fog. Nyáron nagyon jól esik a hideg gyümölcsleves. Bármilyen gyümölcsből készíthetjük, mi jó pudingosan szeretjük, néha pár csepp rumaromát is teszek bele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.