Elkészítés: A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojásokat, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva kb. 1 órát pihentetjük hideg helyen.
Az almát szűrőedénybe reszeljük, levét tálban felfogjuk, majd másik edénybe téve citromlével, a cukor felével, fahéjjal, dióval és a reszelt citromhéjjal megpároljuk. Elkészülte előtt adjuk hozzá a cukor másik felét, jól elkeverjük.
A pihentetett tésztát kétfelé osztjuk, majd normál méretű tepsi nagyságával megegyező méretre nyújtjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és ráhellyezzük az első lapot, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a darált dióval, majd rákanalazzuk és elsimítjuk az almatölteléket. Ráhelyezzük a másik lapot, és egy kicsit rányomjuk a töltelékre. Villával megszurkálkuk a tészta tetejét, megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a darabolt diót.
Előmelegített /180 °C/ sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.