Elkészítés: Felteszem a vizet melegedni, majd ha elég meleg, beleteszem a fagyasztott gyümölcsöket egymás után. Érdemes a nagyobbakat, keményebbeket (pl. eper) először beletenni, és a puhábbakat utoljára (pl. málna). Kb. 2-3 percig hagyom őket kiolvadni, de figyelni kell, mert egy pillanat alatt szétfőnek! Ha kiolvadtak, óvatosan leszűröm a gyümölcsöket, félreteszem őket, a levet pedig abba a fazékba teszem, amiben a levest fogom főzni.
A levet felteszem forrni, teszek hozzá 2 evőkanál cukrot és 1 csipet fahéjat. 5 percig főzöm. Közben egy tálban egy kicsi tejjel elkeverem a fél csomag (pl. epres) pudingport, hozzáöntöm a tejszínt, majd a léhez adom. Így is főzöm 5 percig, majd állni és hűlni hagyom.
Miután kihűlt, hozzáadom a joghurtokat és az elején leszűrt gyümölcsök 2/3-át, meg 2 csomag vaníliás cukrot. Az egészet leturmixolom. Ilyenkor - ha az állaga úgy kívánja - hígíthatom a gyümölcslével, néha szükséges, néha nem. Belereszelem egy citrom héját, és belefacsarom a fél citrom levét, vagy akár az egészet. Hozzáadom a félretett gyümölcsök 1/3-át.
Jól behűtöm, kóstolásnál meglepődöm, hogy milyen mennyei, a dicséreteket pedig bezsebelem!
Tejszínhabrózsával díszíthetjük tálaláskor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.