Elkészítés: A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok, és megkelesztem. Majd a tésztát kétfelé veszem.
A töltelék mennyiségeit azért így adtam meg, hogy ha valaki nem akarná kakaósra készíteni mindkét adag tésztát, akkor könnyebb legyen számolnia - meg azért, mert eredetileg én sem akartam. Komolyan megkísértett a gondolat, hogy diós változatot is csináljak, de a gyerekek leszavaztak, és végül a kakaó győzedelmeskedett. Emiatt viszont külön-kölön kevertem be mindkét adaghoz a tölteléket.
Visszatérve tehát: kinyújtom a tésztát (az egyik adagot). Megolvasztom a vaj egyharmadát, és azzal megkenem. Egy teaszűrőbe vagy szitába 1 evőkanál keserű kakaóport teszek, s azt egyenletesen rászórom a vajas tésztára. A többi vajat alaposan összekeverem a cukrozott kakaóval, majd ezt is rákenem a tésztára. Végül megszórom pár (2-3) kanálnyi zabpehellyel és feltekerem.
Kb. 1,5-2 centis szeleteket vágok belőle, és muffinkosárkákba helyezem úgy, hogy a papírosok aljára is szórok egy kevés zabpelyhet. Javaslom, hogy ha nem kelt túl a tésztánk, akkor vagdossuk be kicsit késsel a felső széleit, azt hiszem, akkor épp így rózsafomára sülnek majd.
180 fokon sütjük kb. 20 percig. A vége előtt 5 perccel kivesszük, és vaníliáscukros tejszínnel megkenegetkük a tetejüket. Visszatesszük, de alacsonyabbra vesszük a hőfokot. Minél sűrűbb a tejszínünk, annál szebben beül a *szirmokba*.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.