A meggyet alaposan megmossuk egy tálba szórjuk, összeforgatjuk a likőrrel, hozzáadjuk a cukrot és a a vanília kikapart belsejét. Összekeverjük, a hűtőbe és 3-4 napig minden nap párszor átkeverjük. Ezután egy jól záródó üvegbe töltjük, és a hűtőben tartjuk a felhasználásig.
A kisütött palacsintákat megtöltjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal elkevert ricottakrémmel, és az elkészült amarénameggyel kínáljuk.
Megjegyzés
Nagy ricottakedvelő vagyok, amaréna meggyet pedig minden évben készítek. Olaszországban főleg fagylaltokba keverik, de kitűnően mutat sütemények, torták díszítéseként is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.