A meggyes tiramisuhoz először leszűrjük az amerena meggyet.
A tojásokat kétfelé választjuk, a sárgákat a cukorral egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felé helyezve addig habosítjuk, amíg sűrű krémet nem kapunk. A kihűlt tojáshabot összekeverjük a krémsajttal és a likőrrel (vagy 1-2 teáskanál színtelen mandulaaromával).
A tojások fehérjéből egy csipet sóval és a vaníliás cukorral kemény habot verünk és óvatosan összeforgatjuk a krémsajtos résszel.
Egy tálba kanalazzuk a krém 1/3-át, majd kirakjuk a meggyes szirupban megmártott babapiskótával, ismét a krém 1/3-a jön, majd a babapiskóta, a leszűrt meggy és végül a megmaradt krémmel borítjuk.
Díszítésként a tetejére ferdén vágott babapiskótát és meggyet helyezünk, megszórjuk kakaóporral. Legalább 3-4 órán át, de legjobb, ha egész éjszaka hűtőben pihentetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.