A tiramisu krémjéhez a tejszínt félkeményre felverjük. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A tojássárgáját a cukorral tűzálló tálba tesszük, majd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. (Konyhai hőmérő segítségével pontosabban tudunk dolgozni, 80 fokig kell főzni a krémet.)
Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, majd a mascarponét, végül a tejszínt, mindegyiket egyesével elkeverve benne.
A kávét lefőzzük, az amarettóval összekeverjük, majd a babapiskótákat belemártjuk, és a krémmel rétegezve egy tetszőleges üvegtálba, tepsibe vagy kapcsos tortaformába lerakjuk.
5-6 órányi hűtés után frissen megszórjuk a kakaóval és már fogyaszthatjuk is.
Nézd meg videón, hogyan készül az amarettós tiramisu
Megjegyzés
Különleges tiramisu recept, amelyet ünnepekre ajánlunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.