A csokis tiramisu elkészítéséhez kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük.
A jól lehűtött mascarpone krémsajtot hozzákeverjük, majd a főzőrummal ízesítjük.
A babapiskóta beáztatásához először meleg vízben feloldjuk a kakaóport, a cukrot és hozzákeverjük a maradék főzőrumot.
A piskóták felét, egyesével, néhány másodpercre beleforgatjuk a kakaós szirupba, majd amikor jól megszívták magukat, egy rétegben a tálalóedény aljára rakosgatjuk.
A Mascarpone krém felét egyenletesen rákenjük a piskótákra, aztán jöhet a második réteg kakaó szirupba mártott piskóta, és végül a maradék krém következik.
Az elkészült tiramisu tetejét kakaóporral meghintjük, és pár órára - a legjobb, ha egész éjszakára - a hűtőszekrénybe tesszük. Alaposan kihűtjük, majd tányérra szedve kínáljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a csokis tiramisu!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.