A tejet meglangyosítjuk, és egy tálban összekeverjük a cukorral és a porélesztővel, majd kb. 10 percet pihentetjük.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot, és elkeverjük. Hozzáadjuk a sót és a liszt felét, és ezekkel is elkeverjük, majd a maradék lisztet is beletesszük, hozzákeverjük, egynemű tésztává gyúrjuk, és letakarva, langyos helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztes kézzel, lisztezett felületre borítjuk, kicsit átdolgozzuk, kilapogatjuk, és 1 centi vastagra nyújtjuk. A tésztából köröket szaggatunk, a közepüket az ujjunkkal kilyukasztjuk, a maradék tésztát összedolgozzuk, kinyújtjuk, és ugyanígy kiszaggatjuk. A tetejüket egy pici liszttel meghintjük, konyharuhával letakarjuk, és még 30 percet pihentetjük.
Egy nagyobb edényben olajat forrósítunk, és a fánkokat, oldalanként kb. 2 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Szűrőkanállal kiemeljük, alaposan lecsöpögtetjük, majd papírtörlőre helyezzük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.