Az aranygaluska tésztájához a liszteket, az utifűmaghéjat és őrleményt, a keményítőt, a sütőport és az édesítőt egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet, és jó alaposan összedolgozzuk.
Enyhén köleslisztes lapon kinyújtjuk, kb. 1 ujjnyi vastagra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, az aljára szórunk a dióból, majd egy sorban, szorosan egymás mellé rajuk a tésztakorongokat, vékonyan beolajozzuk, majd megszórjuk dióval, majd újra tésztakorongok következnek, olajozás, diószórás, amig a tészta el nem fogy.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt megsütjük az aranygaluskánkat.
A sodóhoz a kókusztejet lassú tűzön felmelegítjük, édesítjük, hozzáadjuk a növényi tejszínt, és összeforraljuk.
Megjegyzés
Nagyon finom, több diétába is beilleszthető finomság.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.