Az aranygaluska tésztájához az élesztőt fél dl tejben, 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a maradék tejjel, a cukorral a liszttel, a tojások sárgájával, a citrom reszelt héjával és az olvasztott vajjal sima tésztává gyúrjuk, és meleg helyen, letakarva, a duplájára kelesztjük.
A tálból a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 1 cm vastagra sodorjuk, és pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával megszórjuk.
A korongokat a formába sorakoztatjuk, olvasztott vajjal lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és így rétegezzük, amíg a tésztánk el nem fogy.
Ezután 180 fokra bekapcsoljuk a sütőt, és a még hideg sütőbe csúsztatjuk az alufóliával letakart tortaformát, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A vaníliamártáshoz a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és a csipet sót egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük. Ha túl sűrű lenne, tejjel hígíthatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.