Először a mézet és a zsírt (vagy a vajat) összeolvasztom.
Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézeskalácsfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a zsírral megolvasztott mézet.
A lisztet alaposan elkeverem a szódabikarbónával, majd ráöntöm a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverem, majd átgyúrom.
A tálat egy fóliával lefedem, és másnapig hűtőbe teszem.
A töltelékhez az aszalt szilvákat megtöltöm szilvalekvárral.
Vizes kézzel, csapott evőkanálnyi darabokat veszek ki a puszedli masszából, golyót formázok belőle, melyet ellapítok, a közepébe helyezem a szilvalekvárral töltött aszalt szilvát. Összezárom a tésztát, újra gombócot formázok belőle és így rakom a sütőpapíros tepsire egymástól kellő távolságra.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütöm.
A kész sütit hagyjuk a tepsin kihűlni.
A csokit vízgőz fölött megolvasztom folyamatos keverés közben a kevés olajjal, aztán a kihűlt puszedliket belemártom és rácson hagyom megdermedni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.