Előző nap félbevágunk 50 dkg megmosott koktélparadicsomot, és a vágott felülettel lefelé sütőpapírral leterített tepsibe helyezzük. A cukrot összekeverjük a tengeri sóval, a kakukkfűlevéllel és frissen őrölt borssal, majd a paradicsomokra szórjuk. Megcsepegtetjük 2-3 ek olívaolajjal és a 200 fokra előmelegített sütő középső részében sütjük 20 percig. Végül a kikapcsolt sütőben száradni hagyjuk egy éjszakát.
Másnap a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A babot szűrőbe öntjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük, majd keverőpohárban hozzáadjuk a megtisztított és présen áttört fokhagymát. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A citromhéjat és a kakukkfűlevelet is a keverőpohárba szórjuk. Ráöntünk 3 ek citromlét, hozzáadjuk az olívaolajat, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Tengeri sóval, Cayenne-borssal, esetleg még egy kis citromlével ízesítjük.
A kenyeret vagy bagettet szeletekre vágjuk, és sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük. Az előmelegített sütő középső részében aranybarnára pirítjuk 2-3 perc alatt, majd kivesszük.
A kenyér szeleteket megkenjük 2-2 tk babos szendvicskrémmel, megrakjuk olajos szárított koktélparadicsommal, és megszórjuk borssal, valamint kakukkfűvel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.