Elkészítés: A tölteléket célszerű előző való nap elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek. A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát, ezután felöntjük vízzel, és készre főzzük. Miután megfőtt, hűlni hagyjuk.
Eközben megfőzzük a tojásokat (5-6 db). A megfőtt tojások héját eltávolítjuk, a tojásokat kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a pörköltalapunkhoz. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a májkrémeket, majd ízlés szerint a mustárt. Ahhoz, hogy a töltelékünk jól összeálljon, illetve ne essen szét, hozzáütünk 3-4 tojást. Jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük.
A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. A karajszeleteket megtöltjük a jól összeért töltelékkel, felgöngyöljük, majd baconbe tekerjük. Ha szükséges, a végüket fogpiszkálóval rögzítjük, hogy a tekercsek ne nyíljanak szét.
A göngyölegeket egy nagy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olajjal, majd 160-170 fokon 1-1,5 óra alatt aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint tört burgonyával, burgonyasalátával, magyaros burgonyával tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.