A rizses hús elkészítéséhez a sertéscombot kockákra vágjuk.
A hagymát finomra aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot szintén felkockázzuk.
Felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rászórjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk őrölt köménnyel és pirospaprikával, és együtt pároljuk kb. 5 percig.
Ezután hozzáadjuk a feldarabolt húst, megsózzuk, megborsozzuk, majd addig pároljuk, amíg a saját levét kezdi elfőni. Az elfőtt lét vízzel pótoljuk, majd fedő alatt puhára főzzük a húst.
Kb. negyedóra elteltével hozzáadjuk az előzőleg alaposan átmosott rizst, és már csak annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje. Ezután készre pároljuk.
Amikor megpuhult a rizs és a hús is, óvatosan összeforgatjuk az ételt, majd frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
170 fokra előmelegített sütőben is elkészíthetjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.