Elkészítés: A diót apró darabokra összetördeljük, majd egy serpenyőben elkezdjük megpirítani. Pár perc után hozzáadjuk a vajat, majd a mézet, megszórjuk ízlés szerint őrölt fahéjjal, és kevergetve megkaramellizáljuk. Ezután levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük.
A tésztához tálba tesszük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbonát, csipet sót, ízlés szerint őrölt fahajat, és alaposan összekeverjük. Egy másik tálba beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a puha vajat, és jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, majd az egész tojást is. Végül a száraz keverékhez hozzákeverni a cukros-tejfölös masszát, majd fakanállal jó alaposan összekeverjük.
A muffinformát kibéleljük papírral, majd a feléig töltjük az összekevert masszával. Ezután rákanalazni 1-2 teáskanál karamellizált diót, majd a maradék masszával befedjük a tetejét. Végül mindegyik muffin tetejére fél szem diót helyezünk. (A szilikonos muffinformába nem kell papírt tenni.)
Előmelegített sütőbe tesszük, majd 180 fokon 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve rácsra helyezzük a muffinokat, majd teljesen kihűtjük.
Tálalás előtt a muffinok tetejét porcukorral megszórjuk, vagy ízlés szerint olvasztott mézzel megcsorgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.