Elkészítés: A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a meghámozott, pépesre tört vagy turmixolt banánt, a tojássárgákat, a tejszínt, és egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 2 darabra vágjuk, és 1,5 ujjnyi vastag rudakká sodorjuk. A tésztarudakat összesen 35 egyforma darabra vágjuk, két tenyérrel 6-7 centis kicsi rudakká sodorjuk, kifli alakúra meghajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Végül 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kihűtjük.
A citrommázhoz a szitált porcukrot 1,5 evőkanál citromlével elkeverjük, egyesével megcsorgatjuk vele a kifliket, 1-1 színes cukorgyönggyel díszítjük. 30 perc pihentetés után vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.