Felolvasztjuk a vajat mikróban, majd langyosra hűtjük. A gyömbéres kekszet lereszeljük, hozzáadjuk a háztartási kekszet, és összekeverjük. Annyi olvasztott vajat adunk hozzá apránként, hogy a keksztészta kellően összeálljon, de ne legyen túl lágy.
A levehető oldalú, 22 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a tésztaalapot belerakjuk, jól tömörítjük a 3-4 cm magas sütőformában. Hűtőbe téve 1-2 órát hagyjuk keményedni.
A töltelékhez megolvasztjuk a cukrot, kissé karamellizáljuk. A tejszínt hozzáöntjük, felforraljuk, hagyjuk besűrűsődni, majd kicsit hagyjuk hűlni. Az ujjnyi vastagságúra szeletelt banánokat megöntözzük citromlével, majd lecsöpögtetjük.
A kellően lehűtött kekszlapra rakjuk a banánkarikákat, ráöntjük a szobahőmérsékletű tejkaramella krémet és hagyjuk kihűlni (hűttőbe is tehetjük).
Megjegyzés
Ez a süti a család egyik kedvence. A tejkaramellás, banános tenjszínhab csodálatos ízvilága, krémessége nyújtja azt az élvezetet, ami után csak annyit mondunk " hű de isteni"!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.