A tésztához a tojást a mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, majd beletesszük a ledarált kókuszreszeléket. A kapott tésztát, a kivajazott tepsiben (20x30 cm) eloszlatjuk. 180-200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
Ezalatt turmixgépbe tesszük az egyik 1/2 l-es joghurtot, 3-4 evőkanál mézet és 1 csomag nyírfacukros vaníliás cukrot is adhatunk hozzá. Ha összeturmixoltuk, félretesszük.
A másik 1/2 l-es joghurtot szintén turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a megpucolt és felaprított barackokat, 3-4 evőkanál mézet, és összeturmixoljuk. Ízlés szerint lehet tovább édesíteni még mézzel.
A zselatin fixet a sima és a barackos joghurtos krémhez is elkészítjük, a zacskón található utasítások szerint. A krémeket a hűtőben hagyjuk addig, amíg be nem sűrűsödnek, de még nem sziládulnak meg. Ekkor ráöntjük a tésztára a barackos krémet, amire előzőleg felkockázott barackdarabokat szórunk, majd a sima joghurtos krém következik, ráöntjük a barackos részre, és villa vagy kés segítségével márványosra keverjük a felső réteget. Egy éjszakára hűtőben tartjuk. Másnap éles késsel kockákra szeleteljük.
Megjegyzés
Lisztmentes sütemény, amely könnyű nassolni való a nyári ebédhez .
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.