A barackos-kakaós kocka elkészítéséhez a barackokat kimagozzuk és négyfelé vágjuk. Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, ha elválik az edény falától, belenyomogatjuk egy kivajazott, közepes méretű tepsibe.
A negyedelt barackokat szépen sorban rátesszük a tésztára, majd a 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig elősütjük.
A felső tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és az olajat, és géppel pár percig keverjük, majd beletesszük a kakaóport, a lisztet, a sütőport, végül óvatosan a fehérjehabot.
Kivesszük a sütőből a barackos tésztát, megszórjuk fahéjjal és cukorral, majd ráöntjük a piskótatésztát a tetejére. Visszatesszük a sütőbe, és további kb. 20 percig sütjük. Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral, és miután kihűlt, szeleteljük és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.