Elkészítés: A bárányt besózzuk, beirdaljuk az inas részeknél. Serpenyőben elősütjük az olajon a zöldfűszerekkel, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. 5-10 percet pihentetjük a meleg sütőben.
A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és szódabikarbónás vízben leforrázzuk, leszűrjük. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, a vékony szeletekre vágott fokhagymát beletesszük, majd a leszűrt zöldségeket is hozzáadva, sóval fűszerezve, fedő alatt puhára pároljuk.
A tojásokat 8 perc alatt megfőzzük, majd meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, elkeverjük a tejjel, sózzuk, fűszerezzük, és kevergetve főzzük, végül hozzákeverjük a tejfölt és a tormát.
Az omlósra sült bárányt a fokhagymás-vajas zöldségekkel, a tojáscikkekkel és a tormamártással tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.