Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal.
Tisztítsuk meg az endíviákat, ha szükséges, távolítsuk el a külső leveleket, hosszában vágjuk félbe. Helyezzük őket a hőálló tálba, a vágott felükkel felfelé. Mindegyiket szórjuk meg kevés cukorral, sóval, borssal. A vajat morzsoljuk a félbevágott endíviákra. A bacont is vágjuk vékony csíkokra, és szórjuk meg vele a zöldséget. Tegyük így a sütőbe, és süssük 10-15 percig.
Közben a száraz kenyeret egy konyhai aprítóbanaprítsuk durvára, keverjük össze a parmezánnal és a fenyőmaggal.
Az endíviákat vegyük ki a sütőből, a sütő hőmérsékletét 200 fokra emeljük, grillfokozatra. Szórjuk meg az endíviákat a parmezános morzsával és friss kakukkfűvel, olívaolajjal locsoljuk meg.
Toljuk vissza a sütőbe, és 10 perc alatt süssük aranybarnára.
Magában is remek, de kínálhatjuk főtt burgonyával is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.