Elkészítés: A kockára vágott krumplit olajban kisütjük. Ugyanezt tesszük a felkarikázott virslivel. Úgy az igazi, ha ezt is bő zsiradékban sütjük, hogy ropogós legyen.
Míg ezek sülnek, elkészítjük a szószt: a felkockázott hagymát kevés zsiradékon megpirítunk. Ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát törünk bele, majd rögtön felöntjük fél liter paradicsomlével. fűszerezzük. Attól függően, ki mennyire szereti az intenzív paradicsomos ízt, hígíthatjuk vízzel, adhatunk hozzá cukrot (egy lapos evőkanálnyi mindenképp kell bele), és ízesíthetjük még ketchuppal. Ha sűrített paradicsomból készítjük, én egy nagy és egy kicsi konzervet szoktam beletenni, és kb. fél liter vízzel hígítani.
A kisült krumplit kicsit megsózzuk, összekeverjük a virslivel és az elkészült szósszal. Friss fehér kenyérrel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.