Elkészítés: A szalonnát felkockázom. 2 vöröshagymát felkockázok, a többit felkarikázom. A paradicsomok alját keresztben bevágom, fél percre forró, lobogó, majd azonnal hideg vízbe dobom, (így könnyen lejön a héja), apró kockákra vágom. A paprikát felkarikázom.
A kockázott szalonnát kiolvasztom, rádobom a kockázott hagymát, a megpirult hagymára szórom a pirospaprikát, majd azonnal az összes paradicsomot és a felkarikázott hagymák és paprikák felét.
Hozzáadom a paradicsomkonzervet, ha kell, 1 deci vizet. Negyed órát fedő alatt főzöm, közben sóval, borssal és mézzel ízesítem.
Amikor minden puhára főtt, hozzáadom a maradék hagymát és paprikát, majd 2 perc után lehúzom a tűzről, és további 5-10 percig hagyom a saját gőzében, fedő alatt párolódni.
Tojásos nokedlivel vagy friss, foszlós, darabokra tördelt kenyérrel szeretjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.