Elkészítése: A halat kis kockákra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, 0,5 deci tejszínnel leöntjük, és letakarva legalább fél órán át hűtőszekrényben pácoljuk.
Ezután a maradék tejszínnel turmixoljuk vagy pépesítjük. A tojásokat felverjük, a halas masszához öntjük, a vermuttal ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, citromlevet csöpögtetünk bele. 8 kisebb pudingformát vagy kávéscsészét kivajazunk, és a masszával háromnegyedig megtöltjük. Tepsibe állítjuk, vizet töltünk köréjük, s félig letakarva a sütőben, kis lánggal (130 °C) kb. 30 percig pároljuk.
A mártáshoz a hagymát fölaprítjuk és a vajon megfuttatjuk. A bort és az ételízesítőt hozzáadjuk, a tejföllel és a tejszínnel fölöntjük, a parajpürét belekeverjük, és 1-2 perc alatt mártás sűrűségűre forraljuk, ha kell, egy kevés vízzel hígítjuk.
Tálaláskor a halpudingot – miután a formákból kiborítottuk – tányérra rakjuk, és parajmártással körülöntjük. Párolt rizs és póréhagymával párolt sárgarépa illik hozzá.
Elkészítési idő: 1 óra
1 adag 3060 kJ, 310 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.