Egy lábasban a kacsazsíron, megpirítjuk a szalonnát, majd pörkölt alapot készítünk. Hozzárakjuk a nagyobb darabokban hagyott borjú nyakat, felöntjük vízzel és készre főzzük. A megfőtt borjúnyakat és a szalonnát kivesszük az alapból és lehűtjük. A pörkölt alaphoz hozzáadjuk a vörösbort és a friss chilit, majd felforraljuk. A pörkölt alapot leturmixoljuk, egy szűrőn áttörjük, utóízesítjük és egy szép bevonó képes mártást kell hogy kapjunk belőle.
A lehűtött borjú nyakat felkockázzuk és a mártás egy részével szaftos, jó ízű tölteléket készítünk belőle, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, hagyományos palacsinta tésztát készítünk és közepes méretű serpenyőben, palacsintákat sütünk.
A kész tölteléket palacsintába töltjük, feltekerjük, a két szélét levágjuk, majd a borjú nyelves, fokhagymás spenót ágyra helyezzük. A paprikás mártást köré tálaljuk, majd tejföl pöttyökkel egészítjük ki az ételt.
A megtisztított spenótot tálaláskor egy serpenyőben enyhén megfonnyasztjuk, kevés sóval ízesítjük, összeforgatjuk a borjúnyelv kockákkal , a savanyított fokhagymákkal és a mélytányér aljába tálaljuk.
A borjú nyelvet, hideg vízben áztatva egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd leöntjük róla vizet. Másnap hideg vízben, a felsorolt alapanyagokkal puhára főzzük. Megtisztítjuk, majd kisebb kockákra vágjuk.
A megpucolt fokhagyma gerezdeket a fűszerekkel és a két olaj keverékében majdnem, puhára konfitáljuk. Hozzáadjuk az ecetet, a sót és összeforraljuk. Legalább egy napot savanyítsuk a fokhagymákat. Tálaláskor félbe vágjuk a fokhagyma gerezdeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.