Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Borjú hortobágyi recept
recept
Rafinált

Borjú hortobágyi

120 perc
0 adag
Költséges
2020. 02. 03.

Elkészítés

  1. Egy lábasban a kacsazsíron, megpirítjuk a szalonnát, majd pörkölt alapot készítünk. Hozzárakjuk a nagyobb darabokban hagyott borjú nyakat, felöntjük vízzel és készre főzzük. A megfőtt borjúnyakat és a szalonnát kivesszük az alapból és lehűtjük. A pörkölt alaphoz hozzáadjuk a vörösbort és a friss chilit, majd felforraljuk. A pörkölt alapot leturmixoljuk, egy szűrőn áttörjük, utóízesítjük és egy szép bevonó képes mártást kell hogy kapjunk belőle.
  2. A lehűtött borjú nyakat felkockázzuk és a mártás egy részével szaftos, jó ízű tölteléket készítünk belőle, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, hagyományos palacsinta tésztát készítünk és közepes méretű serpenyőben, palacsintákat sütünk.
  3. A kész tölteléket palacsintába töltjük, feltekerjük, a két szélét levágjuk, majd a borjú nyelves, fokhagymás spenót ágyra helyezzük. A paprikás mártást köré tálaljuk, majd tejföl pöttyökkel egészítjük ki az ételt.
  4. A megtisztított spenótot tálaláskor egy serpenyőben enyhén megfonnyasztjuk, kevés sóval ízesítjük, összeforgatjuk a borjúnyelv kockákkal , a savanyított fokhagymákkal és a mélytányér aljába tálaljuk.
  5. A borjú nyelvet, hideg vízben áztatva egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd leöntjük róla vizet. Másnap hideg vízben, a felsorolt alapanyagokkal puhára főzzük. Megtisztítjuk, majd kisebb kockákra vágjuk.
  6. A megpucolt fokhagyma gerezdeket a fűszerekkel és a két olaj keverékében majdnem, puhára konfitáljuk. Hozzáadjuk az ecetet, a sót és összeforraljuk. Legalább egy napot savanyítsuk a fokhagymákat. Tálaláskor félbe vágjuk a fokhagyma gerezdeket.



Megjegyzés
Fotó és recept: Liszt étterem

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Hortobágyi sós derelye
Recept
Egyszerű

Hortobágyi sós derelye

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
CSEH JÁNOS szerző profilképe

CSEH JÁNOS

Hortobágyi palacsinta torta
Recept
Egyszerű

Hortobágyi palacsinta torta

60 perc
|
6 adag
|
Költséges
Putóczki Gáborné szerző profilképe

Putóczki Gáborné

Hasonló receptek

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.