Elkészítés: Előkészítek 4 vagy 5 salátástálat, a tojásokat felteszem főni.
A kígyóuborkát meghámozom, körszeletekre vágom, és a tálak szélén körkörösen helyezem el. A káposztát lereszelem, és az edények aljára rakom. A zsemlekockát forró olajon megpirítom, és egy részét rászórom a káposztára. A saláta leveleit megtisztítom, a zsengébb részeket kiválogatom, és csak azokat vágom fel, majd rakom a tálakba, a káposztára. Erre kerül újabb adag zsemlekocka. Ha megfőttek a tojások, hármat felszeletelek, és a saláták tetejére rakom. A csirkemellet vékony csíkokra vágom, fűszerezem, olajon megsütöm, majd víz hozzáadásával párolom. A húsfalatokat melegen ragom a salátára. (A képen szójakockával szerepel, de csirkemellel finomabb.)
A tartármártásba a megmaradt tojás sárgáját villával bedolgozom, a fehérjét a salátára rakom. A kész öntetet elosztom a tálak között úgy, hogy mindenhova sok jusson. A tetejére jöhet a reszelt sajt, ami eredetileg apróra reszelt parmezán, de bármilyen megfelelő.
Ezt a salátát a Szarajevo melletti Blejasnica hegyen ettem, ahol Bosnia salata néven futott. Annyira ízlett, hogy megpróbáltam itthon is elkészíteni, azt hiszem, egész jól sikerült.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.