Elkészítés: A csirke- vagy pulykamellfilét felkockázom, megsózom, feketeborssal, őrölt köménnyel ízesítem, és nagyon kevés olajon hirtelen megpirítom - lehetőleg egyenletesre - a húskockák minden oldalát. Ha kész, kiöntöm egy nagy tálba, lehetőleg olaj nélkül.
Közben elkészítem a mártást: A joghurtot és a tejfölt összekeverem, majd hozzáadom a hagymát lereszelve, a reszelt fokhagymát, frissen reszelt szerecsendiót, fehérborsot, kicsi sót és egy kevés frissen facsart citromlevet. Alaposan összekeverem, és a már megsült húsra öntöm, jól megkeverem, hogy a húst beborítsa a mártás. Ezután a salátaleveleket csíkokra vágom, a mártásos húshoz keverem, hozzáöntöm a leszűrt kukoricát, majd sorban az uborkát, paradicsomot, retket kis kockákra vágva, a zöldhagymát karikázva zöldjével együtt, majd a répát lereszelve adom a húshoz. Enyhén megsózom, frissen facsart citromlével meglocsolom, majd nagyon alaposan összekeverem az egészet. A hús megmaradt olajában megforgatom a rizst, megsózom, megszórom ételízesítővel, majd felöntöm elegendő vízzel, és puhára főzöm, gyakran kevergetve. Ha langyosra hűlt a rizs, már tálalhatom is a rizs mellé a húsos salátát.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.