Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Közben a húst sózzuk, borsozzuk és kakukkfüvezzük. Majd ezután forgassuk meg lisztben. Melegítsünk egy serpenyőben olajat, s a hús mindkét oldalát süssük meg benne. Amikor kivettük a húst, kenjük meg mustárral és tegyük félre.
Ugyanabban a tálban, amelyben a húst sütöttük, süssük áttetszőre a hagymát, majd keverjük hozzá a fokhagymát, brandyt, alaplevet, majd lassú tűzön sűrítsük be kicsit. Majd tegyük vissza a nyúlhúst ebbe a tálba, fedjük le alufóliával, és 45 percig süssük a sütőben.
Közben készítsük el a vajmártást. Keverjük össze egy tálban a bort, az apróra vágott hagymát, a borecetet és a borsszemeket, forraljuk, amíg a folyadék mennyisége nem csökken a harmadára. Vegyük le alatta a lángot, s darabonként tegyük hozzá a vajat, s minden darabot keverjünk el teljesen, mielőtt az újabb darab vajat beletennénk. Ha az összes vajat beletettük, akkor tegyük bele a citromlevet is. Amikor a vajat tesszük bele, vigyázzunk, ne kezdjen el gyöngyözni az mártás. Ha elkezd gyöngyözni, vegyük le pár pillanatra a tűzről. Erre azért kell figyelni, mert különben kicsapódik a mártásban a vaj. Ekkor tegyünk bele ízlés szerint sót és borsot.
Végül készítsük el a kosaras epret. A leveles tésztát nyújtsuk ki kb. 2 mm vastagságúra, s vágjunk belőle pogácsaszaggatóval akkora köröket, amelyek egy muffin formát 3/4 részt beterítenek. Tegyünk bele sütőrizst, s süssük meg a sütőben.
Ez idő alatt vágjuk apróra az epret, s keverjük össze először a balzsamecettel, majd a borssal, s végül a sziruppal – vagy cukorral. Ha elkészült a kosár, tegyük bele a szirupos epret.
A nyúlcombot a mártással és az epres kosárkával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.