Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockára vágjuk, sós vízben forrástól számítva 10 percig főzzük. A főzővízbe teszünk egy negyed zöldpaprikát is.
A félig főtt burgonyáról leöntjük a vizet, sütőtepsibe öntjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és egy kevés balzsamecettel (vajat is használhatunk, így vastagabb lesz a burgonya sült héja), majd 45-60 percre forró sütőbe tesszük. A sütési idő felénél átkeverjük, és burgonyatörővel óvatosan megnyomkodjuk a burgonyát, csak annyira, hogy egy kicsit kilapuljon, így nagyobb felületen lesz ropogós. Ugyanekkor 4-5 gerezd durvára vágott fokhagymával megszórjuk. Aki szereti, izgalmasabbá teheti egy kis rozmaringgal, amit szintén a fokhagymával együtt kell a burgonyára szórni.
Amíg a burgonya sül, a csirkemellet kockára vágjuk, ételízesítővel és negyed zöldpaprikával ízesített vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. (Nem kell olajban megsütni!)
Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a törött paprikát, gyorsan elkeverjük, és felöntjük a paradicsomlével. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát. 5 percig pároljuk, közben sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az előre elkészített csirkemellet.
Végül a sült burgonyát és a szaftos csirkemellet összekeverjük, zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízlésünknek megfelelően után ízesítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.