Elkészítés:
1.) Egy fazékba vizet teszünk fel forrni egy csipet szódabikarbónával. Ha a víz forr, beletesszük a mirelit brokkolit, és 2-3 perc alatt puhára főzzük (jó, ha egy picit ropogós marad, mert még sütni is fogjuk). Lecsepegtetjük, és hideg vízzel leöblítjük.
2.) Egy magasabb peremű tűzálló tálat kivajazunk.
3.) A tojásokat forró, sós vízben keményre főzzük, kihűtjük, megpucoljuk, kettévágjuk, majd sárgájukat kikanalazzuk egy tányérra. A tojássárgát villával összetörjük, hozzáadjuk a sót, borsot, a tejfölt, és a zsemlemorzsát, aztán visszatöltjük a tojásokba a krémet.
4.) Elkészítjük a sajtmártást: felolvasztjuk a vajat, rátesszük a lisztet, és addig keverjük kislángon, amíg felhabzik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és beleöntjük a tejet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Beleszórjuk a reszelt sajtot, visszatesszük a tűzre, és átmelegítjük. Megszórjuk egy kis borssal és szerecsendióval.
5.) A kivajazott tál aljára szépen lerakosgatjuk a brokkolit és a tojásokat, majd nyakon öntjük a sajtszósszal és megszórjuk reszelt sajttal és egy kis ételízesítővel az egészet.
6.) Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
7.) Tálalás előtt kevés kaviárral díszíthetjük (nagyon jól passzol hozzá!), pirítóssal vagy zsemlékkel tálaljuk (de magában is nagyon finom!).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.