A palacsintákat kiterítjük, megszórjuk citromhéjjal, vaníliás cukorral.
A lekvárt kevés vízzel hígítva felforraljuk, belekeverjük a pálinka harmadát, kanállal a palacsintákra öntjük, melyeket négyrét hajtunk, és tűzálló tálba egymás mellé tesszük. Sütőben 180-200 fokon hirtelen átforrósítjuk.
Párosával tálaljuk, a megmaradt pálinka felét a forró palacsintákra locsoljuk és meggyújtjuk.
Megjegyzés
Az eredeti Bugaci palacsinta recept a harmadba, negyedbe hajtott palacsintákra teszi (önti) a pálinkás, lekváros öntetet, de nekem jobban tetszik az én verzióm, pláne, ha kevés darált diót is teszünk a palacsintákba!
Próbáljátok ki, érdemes! Finom ízlelést, Nani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.